"Збережемо ендокринне здоров'я нації"
Гаряча лінія
(044) 254-54-62
Час роботи
Пн - Пт: 08:00 - 17:00

Два науковці нашого Центру здобули ступінь доктора філософії

19 січня 2024 року відбувся захист дисертації Павла Олександровича Ліщинського, лікаря-хірурга УНПЦЕХ, ТЕОіТ МОЗ України та Дмитра Миколайовича Квітки, лікаря-хірурга УНПЦЕХ, ТЕОіТ МОЗ України, аспірантів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 22 «Охорона здоровʼя» за спеціальністю 222 «Медицина».

Тема дисертаційної роботи Ліщинського Павла Олександровича – «Визначення предикторів метастазування папілярної карциноми щитоподібної залози на доопераційному етапі».

Дисертація присвячена проблемі ефективності доопераційної ультразвукової діагностики місцевого метастазування папілярного раку щитоподібної залози (ПРЩЗ), визначенню предикторів метастазування зі створенням прогностичної моделі та доцільності профілактичної лімфодисекції шиї у пацієнтів з ПРЩЗ.

Наукові керівники Павла Олександровича: Товкай Олександр Андрійович, доктор медичних наук, професор, директор УНПЦЕХ, ТЕОіТ МОЗ України та Земсков Сергій Володимирович, доктор медичних наук, професор, проректор з наукової роботи та інновацій НМУ.

Тема дисертаційної роботи Квітки Дмитра Миколайовича – «Обґрунтування органозберігаючої тактики хірургічного лікування папілярного раку щитоподібної залози».

Дисертація присвячена проблемі вибору тактики хірургічного лікування папілярного раку щитоподібної залози направленої на зниження частоти ятрогенних ускладнень та підвищення якості життя, за умов збереження принципів онкохірургії та мінімізації ризику рецидивування.

Наукові керівники Дмитра Миколайовича: Земсков Сергій Володимирович, доктор медичних наук, професор, проректор з наукової роботи та інновацій НМУ, та Паламарчук Володимир Олександрович, доктор медичних наук.

Щиро вітаємо дисертантів та її наукових керівників з успішним захистом наукових досліджень!

Новини НМУ:

Аспірант НМУ розробив модель розрахунку ризиків для онкологічних хворих https://cutt.ly/OwK7Ja6q

Дослідження науковця НМУ покликане вирішити актуальну проблему тиреоїдної хірургії https://cutt.ly/2wLdo2mT

14 листопада – Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом

Український науково-практичний центр ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України провів заходи з раннього виявлення цукрового діабету.

14 листопада 2023 року, у Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом, всім бажаючим проводилося вимірювання глюкози крові, артеріального тиску та надавалася консультація ендокринолога в нашому Центрі на Кловському узвозі 13-А.

Пам’ятаймо друзі, своєчасна діагностика діабету може допомогти запобігти тяжким наслідкам захворування!

Для отримання консультацій та проходження обстежень ви можете звернутися для запису до нашої реєстратури з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00

044 254 54 62

067 170 86 37

063 225 79 59

050 415 18 61

Збережемо ендокринне здоров’я нації!

Слава Україні!

Конференція 28-29 вересня 2023 року

28 та 29 вересня 2023 року в Українському науково-практичному центрі ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України відбулася щорічна науково-практична конференція з міжнародною участю на тему: «Актуальні питання ендокринології та ендокринної хірургії».

На конферерції було обговорено Клінічні практичні рекомендації для лікування вузлів щитоподібної залози, а також, проблематику щодо ендокринної хірургії, патології щитоподібної та прищитоподібних залоз, патології надниркових залоз, цукрового діабету та його ускладнень, ендокринології дитячого та підліткового віку, репродуктивного здоров’я.

Особливу увагу присвятили питання тиреоїдології за матеріалами 45-ї щорічної конференції Європейської тиреоїдної асоціації «European Thyroid Association». Водночас конференція – це майданчик, на якому була змога поділитися досягненнями у науці та практичній медицині.

Надзвичайно плідні два дні роботи конференції! Цей захід зібрав у залі близько 200 учасників з усіх регіонів України, а також відбувся за дистанційної участі фахівців Сполучених Штатів Америки та Чеської Республіки. Понад 29 тисяч учасників онлайн формату були присутні на конференції. Ми пишаємося, що цей захід є цікавим та затребуваним для ендокринної спільноти.

З привітальним словом, до учасників звернувся директор Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України, професор Олександр Товкай. Крім того, розповів про співпрацю з Європейською тиреоїдною асоціацією та доповів про результати участі делегації українських науковців та ендокринних хірургів на 45-й щорічній конференції Європейської тиреоїдної асоціації, а саме за результатами участі у конференції:

– прийнято до членства в Європейській тиреоїдній асоціації 8 співробітників нашого Центру;

– представлено 4 доповіді наукових співробітників Центру в яких наведено, не тільки статистичні дані, але й формули, запропоновані науковцями нашої установи щодо розповсюдження онкологічних процесів та прогнозування якості життя у пацієнтів з патологією щитоподібної залози;

– досягнуто домовленостей щодо освітніх програм під егідою Європейської тиреоїдної асоціації для лікарів та науковців нашої держави.

Слід зазначити, участь у конференції сприяла зміцненню робочої та наукової співпраці з міжнародною спільнотою у галузі ендокринології, а саме тиреодології.

Робоча поїздка делегації сприяла зміцненню іміджу України на міжнародній арені у галузі медичної науки, зокрема ендокринології. Отримана інформація дозволить впровадити новітні розробки та технології діагностування та лікування профільних захворювань щитоподібної залози у населення України.

Дякуємо всім учасникам та організаторам конференції!

Нам важлива ваша підтримка та участь в обговоренні нагальних питань в ендокринній галузі, з урахуванням викликів часу, в умовах воєнного стану.

Запрошуємо до співпраці! Адже тільки разом ми постійно будемо працювати над розвитком медичної сфери, зокрема ендокринології, для блага суспільства, у тому числі у період відбудови після нашої перемоги!

Слава Україні!

Друзі, запис трансляції конференції 1 та 2 дня доступний за посиланням: https://conference.in.ua/

Спільнота медиків УНПЦЕХ, ТЕОіТ МОЗ України поповнилася ще одним науковцем

22 травня 2023 року відбувся захист дисертації Наталії Вікторівни Соломеннікової, лікаря-отоларинголога консультативної поліклініки Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Міністерства охорони здоров’я України, асистентки кафедри оториноларингології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 22 «Охорона здоровʼя» за спеціальністю 222 «Медицина».

 

На захист дисертації завітав директор Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України, професор Олександр Андрійович Товкай, щоб висловити підтримку колезі. Олександр Андрійович зазначив, що отримані результати мають важливе наукове та практичне значення.

Дана дисертація присвячена аналізу ефективності різних методів реіннервації гортані та розробці прогностичної моделі перебігу рухових розладів гортані на підставі ларингоскопічних ознак. Саме за допомогою цієї моделі у ранній післяопераційний період можливе призначення адекватного та своєчасного лікування. Робота була виконана під керівництвом завідувачки кафедри оториноларингології, професорки Юлії Дєєвої та завідувача відділу ендокринної хірургії Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин, старшого наукового дослідника Володимира Паламарчука.

 

Головуючим на засіданні разової ради був перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко. У дискусії взяли активну участь члени спеціалізованої вченої ради: рецензенти – проректор з наукової роботи та інновацій, професор Сергій Земсков і доцент кафедри оториноларингології Максим Тарасенко. Рецензенти відзначили, що операції на щитоподібній залозі є найчастішою причиною хірургічної травми поворотного гортанного нерва. Одним із методів хірургічної корекції голосових порушень після цієї травми є метод неселективної реіннервації гортані. До слів колег приєдналися і співробітники кафедри оториноларингології Університету, доценти В’ячеслав Дідковський і Сергій Коновалов.

 

Спеціалізована вчена рада ухвалила рішення присудити Наталії Соломенніковій ступінь доктора філософії з галузі знань 22 «Охорона здоровʼя» за спеціальністю 222 «Медицина».

Щиро вітаємо Наталію Вікторівну та її наукових керівників з успішним захистом наукового дослідження!

Діагностика діабетичної ретинопатії за допомогою сучасної фундус-камери в УНПЦЕХ, ТЕОіТ МОЗ України

1 червня 2023 року УНПЦЕХ, ТЕОіТ МОЗ України у співпраці з Українською діабетичною федерацією та CheckEye розпочне діагностику діабетичної ретинопатії за допомогою сучасної фундус-камери

 

Проблема поширення цукрового діабету є надзвичайно актуальною для України. Згідно даним Міжнародної діабетичної федерації (IDF) кожен другий хворий на діабет не здогадується про свій діагноз

 

Діабетична ретинопатія – захворювання, що є основною причиною втрати зору та одним із найпоширеніших ускладнень цукрового діабету, що виникає практично у 90% пацієнтів, хворих на діабет. Завчасна діагностика допоможе мінімізувати кількість випадків захворювання та зберегти зір у людей з діабетом.

 

CheckEye – хмарне рішення для визначення діабетичної ретинопатії по фотозображенням очного дна з допомогою алгоритму ML\AI.

 

Щоб пройти діагностику діабетичної ретинопатії в нашому Центрі потрібно:

  • записатися на консультацію до лікаря ендокринолога
  • за рекомендацією лікаря ендокринолога пройти обстеження
  • за результатом обстеження, отримати консультацію висококваліфікованого лікаря офтальмолога

 

Для отримання консультацій та проходження обстежень ВИ можете звернутися до реєстратури Центру з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 17:00:

044 254 54 62

067 170 86 37

063 225 79 59

050 415 18 61

 

Адреса Центру: м. Київ, Кловський узвіз, 13-А

Збережемо ендокринне здоров’я разом!

Потужна допомога

Український науково-практичний центр ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Міністерства охорони здоров’я України щиро дякує МГО «Міжнародне об’єднання «Народний адвокат», Фонду Aga-Ucraína та Благодійному фонду “КОЛО” за надану благодійну допомогу – потужний генератор Gasen!
 
Завдяки вашій допомозі фахівці нашої медичної установи зможуть безперервно надавати спеціалізовану медичну допомогу населенню України!
 
Разом до перемоги!
 

Затверджено Стандарти медичної допомоги «Цукровий діабет у дітей»

Шановні колеги, інформуємо, що наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28.02.2023 № 413 затверджено

Стандарти медичної допомоги «Цукровий діабет у дітей»

Ознайомитися та завантажити документи ви можете за посиланнями:

Наказ

Стандарти

Хірурги УНПЦЕХ ТЕОіТ МОЗ України оперують в м. Тернопіль

Бригада лікарів Українського науково-дослідного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України та КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня 2» в рамках співпраці з  Тернопільським національним медичним університетом імені І.Я. Горбачевського за підтримки Міністерства охорони здоров’я України провела успішне оперативне втручання на щитоподібній залозі.

Шановні колеги, запрошуємо до клінічної та наукової співпраці!

Разом збережемо ендокринне здоров’я нації!

Фахівці УНПЦЕХ ТЕОіТ МОЗ України провели унікальну операцію на щитоподібній залозі в Тернопільській комунальній міській лікарні № 2

В рамках співпраці Українського науково-дослідного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Міністерства охорони здоров’я України, Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського та КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня 2» бригадою лікарів успішно проведено оперативне втручання на щитоподібній залозі.

Лікарі та науковці Українського науково-дослідного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Міністерства охорони здоров’я України щедро діляться своїм досвідом з колегами та завжди відкритій до співпраці, як клінічної, так і наукової!Шановні колеги, запрошуємо до клінічної та наукової співпраці!

Все буде Україна!

Затверджено Уніфікований клінічний протокол первинної, екстреної та спеціалізованої медичної допомоги «Цукровий діабет 1 типу у дорослих»

Шановні колеги!

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 26 січня 2023 року № 151 затверджено Уніфікований клінічний протокол первинної, екстреної та спеціалізованої медичної допомоги «Цукровий діабет 1 типу у дорослих».

Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 26 січня 2023 року № 151.

Уніфікований клінічний протокол первинної, екстреної та спеціалізованої медичної допомоги «Цукровий діабет 1 типу у дорослих».

Клінічна настанова, заснована на доказах «Цукровий діабет».

Участь в науково-практичній конференції з міжнародною участю

17 листопада 2022 року Зелінська Наталія Борисівна, д-р мед. наук, професор, завідувач відділу дитячої ендокринології Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Міністерства охорони здоров’я України, взяла участь в науково-практичній конференції з міжнародною участю в онлайн форматі за темою: «Актуальні питання фізіології, патології та організації медичного забезпечення дітей шкільного віку та підлітків».

Захід приурочений до 100-річного ювілею Державної установи «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України».

Доповідь Наталії Борисівни була присвячена спектру і клінічним проявам порушень статевого диференціювання у дітей на підставі даних реєстру дітей з порушення статевого диференціювання.

Більше інформації про конференцію в Програмі: http://bit.ly/3O84vGg

Запис доповідей учасників заходу доступні за посиланням:

1 день – https://cutt.ly/7MI78P3

2 день –https://cutt.ly/kMAUNKO

Вітаємо колег з ювілеєм і бажаємо найшвидшої перемоги та миру!

Відвідування Козелецької громади

14 листопада 2022 року, в рамках заходу присвяченому Всесвітньому дню боротьби з цукровим діабетом, фахівці Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України (УНПЦЕХ, ТЕОіТ МОЗ України), за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, відвідали Козелецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги та оглянули близько 70 пацієнтів, з них 7 дітей, в тому числі з багатодітних сімей.

Лікарями Центру були вперше виявлені пацієнти з порушенням глікемії натще, яким надані рекомендації щодо подальшого обстеження та медичного нагляду. 

Проведена корекція лікування цукрового діабету, дифузного токсичного зобу та іншої патології, надані рекомендації щодо профілактики розвитку ускладнень не тільки ендокринної патології, а й супутніх захворювань (гіпертонічної хвороби, ішемічної хвороби серця, тощо).

Це перший виїзд нашої мобільної бригади на власному авто швидкої допомоги.  

Висловлюємо щиру вдячність благодійникам фонду AGA UCRAINA, Антоніо Корредойру, Наталії Афоніній, Олександру Полтавцеву, благодійному фонду «КОЛО», Павлу Єлізарову, Миколі Катеринчуку, МГО «Міжнародне об’єднання «Народний адвокат» за автомобіль швидкої допомоги, наданий УНПЦЕХ, ТЕОіТ МОЗ України.

Звертаємо Вашу увагу, в УНПЦЕХ, ТЕОіТ МОЗ України, за один день можна пройти обстеження, отримати результати лабораторних досліджень, заключення УЗД та пункційної біопсії, при необхідності пройти спіральну комп’ютерну томографію, отримати консультації лікарів суміжних спеціальностей, а у складних випадках – провести консиліум лікарів для визначення подальшої тактики лікування.

У разі необхідності можна пройти обстеження та лікування в умовах стаціонарних відділень Центру (ендокринологічного та хірургічного профілю) за адресою:

м. Київ, Кловський узвіз 13-А.

Для отримання консультацій та проходження обстежень ви можете звернутися до нашої реєстратури:

044 254 54 62

067 170 86 37

063 225 79 59

050 415 18 61

Збережемо ендокринне здоров’я разом!

 

14 жовтня – Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом

Український науково-практичний центр ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України провів заходи з раннього виявлення цукрового діабету

14 листопада 2022 року, у Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом, всім бажаючим проводилося вимірювання глюкози крові, артеріального тиску та надавалася консультація ендокринолога в нашому Центрі на Кловському узвозі 13-А та на Чернігівщині.
Також, до Центру завітали перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда і Генеральний директор Директорату медичних послуг МОЗ України Олександра Машкевич та пройшли зазначені обстеження.
Цього ж дня, наша мобільна бригада ендокринологів вирушила до Чернігівщини в Козелецьку ОТГ та провела виїзний прийом в приміщенні Козелецької селищної амбулаторії загальної практики сімейної медицини для всіх бажаючих мешканців громади.

Пам’ятаймо друзі, своєчасна діагностика діабету може допомогти запобігти тяжким наслідкам захворювання!

  

Конференція 2022

29 та 30 вересня 2022 року в Українському науково-практичному центрі ендокринної хірургії МОЗ України відбулася щорічна науково-практична конференція з міжнародною участю на тему: «Актуальні питання ендокринології та ендокринної хірургії».

Цього року на конферерції було обговорено проблематику щодо ендокринної хірургії, патології щитоподібної та прищитоподібних залоз, патології надниркових залоз, цукрового діабету та його ускладнень, ендокринології дитячого та підліткового віку, репродуктивного здоров’я. Водночас конференція – це майданчик, на якому була змога поділитися досягненнями у науці та практичній медицині.

Надзвичайно плідні два дні роботи конференції! Цей захід зібрав у залі близько 200 учасників з усіх регіонів України, а також відбувся за дистанційної участі фахівців Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Чеської Республіки. Близько 7 тисяч учасників онлайн формату одночасно були присутні на конференції. Ми пишаємося, що цей захід є цікавим та затребуваним для ендокринної спільноти.

З привітальним словом до учасників звернулися Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, Генеральний директор Директорату медичних послуг Міністерства охорони здоров’я України Олександра Машкевич та директор Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України, професор Олександр Товкай.

Дякуємо всім учасникам та організаторам конференції!

Нам важлива ваша підтримка та участь в обговоренні нагальних питань в ендокринній галузі, з урахуванням викликів часу, в умовах воєнного стану.

Запрошуємо до співпраці! Адже тільки разом ми постійно будемо працювати над розвитком медичної сфери, зокрема ендокринології, для блага суспільства, у тому числі у період відбудови після нашої перемоги!

Слава Україні

Друзі, запис трансляції конференції 1 та 2 дня доступний за посиланням: https://conference.in.ua/endo2022/

Практикуємо мультидисциплінарний підхід в хірургії

В серпні цього року лікарі з Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України та Центру інноваційних медичних технологій НАН України провели спільну операцію хворому К.

52-річний пацієнт довгий час страждав на артеріальну гіпертензію з кризовим перебігом (артеріальний тиск сягав до 260 мм.рт.ст.).

Лікарі успішно видалили гігантську феохромоцитому лівої надниркової залози. Розмір пухлини становив 19х18х16 см, та відразу, після її видалення, у пацієнта відбулась нормалізація артеріального тиску.

Поопераційний період проходив без ускладнень. Пацієнт, задоволений результатом проведеного лікування, на 5 добу після операції був виписаний із стаціонару.

Гуманітарна допомога

Український науково-практичний центр ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України отримав від благодійників автомобіль швидкої допомоги

Щиро дякуємо МГО «Міжнародне об’єднання «Народний адвокат», Фонду Aga-Ucraina та всім благодійникам за надану допомогу!

Завдяки вашій допомозі ми зможемо оперативно надавати спеціалізовану медичну допомогу населенню України.

Наближаємо перемогу разом!

Слава Україні!

Науково-практична конференція з міжнародною участю

Шановні колеги!
 
Запрошуємо взяти участь у науково-практичній конференції з міжнародною участю на тему:
 
«АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЕНДОКРИНОЛОГІЇ ТА ЕНДОКРИННОЇ ХІРУРГІЇ»!
 
Захід відбудеться 29-30 вересня 2022 року в м. Києві. Формат проведення змішаний.
 
 
Будь ласка, перейдіть за QR-кодом, щоб зареєструватися та отримати довідкову інформацію.
 
 

Інсулінотерапія під час воєнного стану

Заступник директора Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин, доктор медичних наук, професор, Заслужений лікар України, лікар-ендокринолог вищої категорії, Тетяна Юріївна Юзвенко взяла участь у вебінарі “МОЗ пояснює: Інсулінотерапія під час воєнного стану”, який відбувся за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України.

Під час вебінару професор Юзвенко Т. Ю. розповіла про:

  • основні принципи інсулінотерапії пацієнтів із цукровим діабетом у критичних умовах
  • перехід на інший інсулін
  • ведення пацієнтів на інсуліновій помпі

Запрошуємо ознайомитися з практичними порадами за посиланням – Вебінар “Інсулінотерапія під час воєнного стану”

Рекомендовано до перегляду ендокринологам, лікарям загальної практики, терапевтам, а також усім лікарям і медичним працівникам, які потребують додаткових роз’яснень, знань та навичок у роботі в умовах війни.

Довідково.

“МОЗ пояснює” — серія освітніх Zoom-вебінарів для медичних працівників із одночасною трансляцією на Youtube-канал МОЗ. Спікери вебінарів надають практичні рекомендації щодо роботи закладів охорони здоров’я та медиків, у тому числі ​​на прикладі конкретних клінічних випадків. Усі вебінари “МОЗ пояснює” — у плейлисті на каналі “МОЗ пояснює”

Президент Індонезії Джоко Відодо та перша леді Іріана Джоко Відодо відвідали Український науково-практичний центр ендокринної хірургії


29 червня 2022 року Президент Республіки Індонезія Джоко Відодо перебував в нашій державі з візитом. В рамках цього візиту з благодійною місією пан Президент, пані перша леді Іріана Джоко Відодо спільно з Міністром охорони здоров‘я України Віктором Ляшко та заступником Міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Олексієм Яременко відвідали Український науково-практичний центр ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України.
Ми щиро вдячні за підтримку в складний для нас час. Водночас ми вражені, з якою добротою та людяністю пан Президент та пані перша леді втішали українських людей, що страждають від болю та горя, яких завдає війна.
Сподіваємося, що такі дружні відносини між нашими країнами будуть зміцнені в повоєнний час, після нашої перемоги, задля розбудови і розвитку України, зокрема в сфері охорони здоров’я.